2014. október 19., vasárnap

Romantikusnak ígérkezik Thalía új albuma

A sztenderd kiadás borítója (Forrás: Mariel Gutierrez)
Legalábbis ezt sugallja a cím, amelyhez ezennel az olaszra esett a választás. Az apai ágon olasz felmenővel is rendelkező mexikói énekesnő ugyanis az Amore mio, azaz a ’Szerelmem’ címet adta legújabb zenei produkciójának, bár maga a címadó dal spanyolul szól – igaz, spanyolul is mindössze egy magánhangzónyi lenne a különbség (Amor mío).

A lemez fizikai formátumban (CD) november 17-én jelenik meg, digitális letöltés (MP3) formájában azonban már november 4-étől megvásárolható az online zeneboltokban. Két változatban lesz elérhető, melyekhez eltérő borító is tartozik: a „sztenderd” verzió 12, a de luxe kiadás pedig 14 dalt tartalmaz. (Sajnos nem vall túl nagy fantáziára az előadó és a készítők részéről, hogy két olyan cím is található az albumon, amely már volt Thalía-dal címe – de természetesen vadonatúj dalok.)

A bemutatkozó dal, mint már ismeretes, a dinamikus Por lo que reste de vida című ballada, amely szeptember 9-én látott napvilágot, és annyit jelent, hogy „Az élet hátralévő részében”. Az albumot ezen kívül leginkább a könnyed, romantikus, „olaszos” popdalok jellemzik, melyek között találhatunk két duettet is – az egyikben Fat Joe (becsületes nevén Joseph Antonio Cartagena) amerikai rapper vendégszerepel, aki már rappelt Thalíával a 2003-as albumán lévő I Want You című számban. A lemez producere egyébként egy bizonyos mexikói Armando Ávila, akiről túl sokat nem tudni.

A de luxe változat borítója (Forrás: Mariel Gutierrez)

S most lássuk a teljes dallistát a címfordításokkal (a 13–14. dal csak a de luxe kiadáson hallható):
 1. Amore mio – Szerelmem
 2. Por lo que reste de vida – Az élet hátralévő részében
 3. Más – Még többet
 4. Cerveza en México – Sör Mexikóban
 5. Lo más bonito de ti – A legszebb tőled
 6. Contigo quiero estar – Veled akarok lenni
 7. Cómete mi boca – Fald fel a számat
 8. Tranquila (Fat Joe vendégszereplésével) – Nyugodtan
 9. Tú y yo – Te és én
 10. Como tú no hay dos (Becky G vendégszereplésével) – Nincs még egy olyan, mint te
 11. Sólo parecía amor – Csak úgy tűnt, hogy szerelem
 12. Olvídame – Felejts el
 13. Tú puedes ser – Te lehetsz az
 14. Gracias – Köszönöm
Az alábbiakban a bemutatkozó kislemezdal, a Por lo que reste de vida videoklipje tekinthető meg, amely október 13-án debütált. A dal szövege és magyar fordítása itt olvasható.


A borítóképekért köszönet Mariel Gutierreznek, a ThalíaSource.net szerkesztőjének.

6 megjegyzés:

 1. A Tú y yo-t még ismerem is. Nem hallottam még ilyen megoldásról, hogy egyazon előadónak két egyforma című dala van. Biztos van rá jó marketinges magyarázat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát biztos, de mi? Az már nekem is eszembe jutott, hogy – ha nem is marketingfogás – esetleg tartalmi kapcsolat van köztük, de ehhez ismerni kellene a szövegüket. (De még így is több értelme lett volna egy olyan címnek, hogy pl. Tú y yo otra vez, nem?)

   Törlés
  2. Fogalmam sincs, talán megszellőztetik, hogy ez a Tú y yo nem az első Tú y yo, és akkor akiknek Thalía új, felkapják a fejüket, hogy ,,van másik?!" utánanéznek, és így elérik azt, hogy Thalía régebbi munkásságát is megismerjék. Vagy ha Youtube-on valaki rákeres, mint régen kedvelt dal, feljön az új is, így több lesz a nézettség.
   De az is lehet, hogy ez tényleg egy ,,número 2" és van köztük tartalmi kapcsolat.
   Azért ha valaha fény derül rá, legyen róla bejegyzés! :)

   Törlés
  3. Hát ha bejegyzés nem is lesz róla, majd beírom ide, ha sikerül megtudnom valamit. Sajnos Thalía nem túl ismert/népszerű Magyarországon, még ezt a cikket is alig olvassák... :/

   Törlés
 2. Nekem tetszik a szám, de jó lenne, ha Thalía valamikor visszatérne ahhoz a kicsit rockeresebb imidzséhez, mint a '91-es "Mundo de cristal" albumán :-)
  Én legalább 15 éve ismerem a munkásságát, nagyszüleim megnézték az összes olyan sorozatot, amiben szerepelt és leadta a magyar tévé (Marimar, Rosalinda, María la del barrio, María Mercedes), és talán a Marimar főcímdala volt az, ami engem is anno elindított afelé, hogy őt (is) hallgassam :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ez elég erősen ízlés kérdése – én pl. éppen fordítva vagyok vele: ha az 90–92-es munkásságáról ismerem meg, akkor most nem kedvelném (illetve akkor sem, ha a 2002-es albumát hallom először).
   A Marimar viszont egyszerű salsa, sok köze nincs a rockhoz. :)

   Törlés

A hozzászóláshoz Google-fiók vagy regisztráció nem szükséges. Ez esetben kérjük, hogy a megjegyzésedre való visszautalás megkönnyítése érdekében a névtelenség helyett használj valamilyen becenevet a Név/URL-cím profil kiválasztásával (az URL-cím kitöltése opcionális). Köszönjük az együttműködést.