2015. március 15., vasárnap

Tanulj könnyedén spanyolul Rocíóval!

Viszonylag kevés jó minőségű és használható nyelvoktató videó van fent az interneten spanyolból, azonban van egy olyan sorozat, amellyel külön is megéri foglalkozni. Rocío Rodríguez sevillai nyelvtanárnő, jelenleg a Linguaspectrum PLUS elnevezésű online nyelviskolában spanyolt és angolt tanít. Aki viszont mégsem akar online nyelvórákért fizetni, Spanish with Rocío (a spanyol női név jelentése egyébként ’harmat’) című videósorozatával könnyen, gyorsan és játékosan tanulhat spanyol kifejezéseket!

A YouTube-on elérhető videók mindössze néhány percesek, és mindegyikük egy-egy témával foglalkozik, a kifejezéseket olykor vicces, animált fényképekkel illusztrálva. Rögtön az első a spanyol ábécét tanítja meg, példaként egy-egy állat nevével. Vannak köztük csak szavakat oktató tematikus videók, mint például az Aves (Madarak) vagy éppen a Flores (Virágok). Szintén vannak, amelyekből nem csupán szavakat, hanem konkrét kifejezéseket, egyszerűbb mondatokat tanulhatunk meg, például a személyes névmások és a létige alakjaival alkotott egyszerű mondatokat foglalkozásnevekkel.


A videósorozat még azoknak is ajánlott, akik nem tanulnak spanyolul, csupán ismerkedni szeretnének ezzel az újlatin nyelvvel. Sőt, azoknak, akik angolul is gyakorolnának – vagy angolul jól beszélnek és a spanyolt most kezdenék –, jó hír, hogy Rocío YouTube-csatornáján majdnem minden videónak megtalálható a spanyol–angol kétnyelvű változata is!


A videók különösképpen a kezdő nyelvtanulók számára ajánlottak, ugyanis kiválóan alkalmasak a szókincs fejlesztésére és egyúttal a kiejtés gyakorlására. Jó szórakozást a tanuláshoz!

2 megjegyzés:

 1. Jó, de angolul legalább odaírhatta volna, milyen madár az olyan, mert mind a virágok, mind a madarak közt van olyan amiről fogalmam sincs, hogy micsoda. (Bár ott a szótár, tudom...)
  Hamár online spanyol, én a Duolingón csinálom, szerintem az is megérne egy bejegyzést ;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És abban teljesen biztos vagy, hogy angolul tudnád, micsoda? :D Nekem sokszor magyarul sem mond semmit egy növény vagy állat neve, azon kívül, hogy elkönyvelem, hogy oké, így hívják. :)

   Törlés

A hozzászóláshoz regisztráció nem szükséges. Ez esetben kérjük, hogy a névtelenség helyett használj valamilyen becenevet a Név/URL-cím profil kiválasztásával. Tájékoztatunk, hogy a 30 napnál régebbi cikkekhez írt megjegyzések – a spamek kiszűrése érdekében – előzetes jóváhagyás után válnak láthatóvá.