2011. november 4., péntek

Thalía életrajzi kötetet jelentetett meg
Thalía publicó libro biográfico

A Magyarországon többnyire csak sorozatszerepeiről ismert, 25 millió eladott lemezzel rendelkező világhírű mexikói énekesnő, Thalía Sodi 2011. november 1-jén jelentette meg spanyol és angol nyelven harmadik könyvét, Cada día más fuerte („Minden nappal jobb erőben”), illetve Growing Stronger címmel, a Celebra kiadó gondozásában. A kemény fedelű, mintegy 300 oldalas kötetben a 40 éves énekesnő életének élményeiről és tragédiáiról mesél, gyermekkorától kezdve napjainkig, képekkel illusztrálva.

La cantante mexicana de fama internacional que ha vendido 25 millones de discos, Thalía Sodi, conocida en Hungría sobre todo por su protagonismo en telenovelas, publicó este 1 de noviembre de 2011 su tercer libro, en español e inglés, titulado Cada día más fuerte / Growing Stronger, en la editorial Celebra. En el volumen de encuadernación dura de unas 300 páginas, la cantante de 40 años cuenta de sus vivencias y tragedias de la vida, desde su niñez hasta nuestros días, ilustrando la obra con varias imágenes.

Az énekesnő a művét megjelenése napján New Yorkban dedikálta egy Barnes&Noble könyvesboltban, ahol rajongók a világ minden tájáról fogadták őt. Az alábbiakban két rövid interjút láthatunk a szerzővel a könyvvel kapcsolatban.

El propio día del lanzamiento, la cantante estuvo firmando su obra en una librería Barnes&Noble neoyorquina, donde la recibieron admiradores de todas partes del mundo. A continuación podremos ver dos breves entrevistas con la autora acerca del libro.

Al Rojo Vivo
(spanyolul / en español):


The Gayle King Show (angolul / en inglés):


A könyv spanyol, illetve angol nyelvű kiadásáról további információk az Amazon.com oldalán.
Para mayor información sobre la edición en español o en inglés, visiten Amazon.com.

12 megjegyzés:

 1. Nem egészen ehhez kapcsolódik, de nem találtam neki jobb cikket.

  Nagy kedvencem ez a videó:
  http://www.youtube.com/watch?v=_7SsZb7aMBE

  Nem értem viszont, miről beszélnek benne (tipp: vidám történet egy gyári munkáról?). A címében cementes zsákok vannak, úgy tudom. Mitől lesz ennyire jó kedvük a 3. perce. A fogakon kívül :-) Nem kell szó szerint fordítani, megelégszem a lényeg kivonatával pár szóban.

  VálaszTörlés
 2. Ismerem a videót, annak idején bejárta az internetet a fickó idétlen röhögése miatt, de nem néztem még végig figyelmesen. Az biztos, hogy eléggé "andalúzparasztos" tájszólásban beszél az emberke, ezért nem könnyű megérteni, de valami olyasmiről van benne szó, ha jól értem, hogy felkértek négy megtermett legényt, hogy egy teherautóról olajasüvegeket kell lepakolni fél óra alatt és mindegyik 20 ezer pesetát kapna érte, a fikcó jelentkezett erre a melóra, aztán kiderült, hogy a teherautón liszteszsákok voltak. :D Szóval valami ilyesmi, de még meghallgatom figyelmesen is, ha lesz időm.

  VálaszTörlés
 3. Vagy lehet, hogy homokoszsákok, már nem emlékszem, hogy harina vagy arena hangzik-e el...

  VálaszTörlés
 4. Oké, ennyire elég, kb. most már tudom mi az alapsztori.

  VálaszTörlés
 5. Ha már szóbakerültek a videók,eddig még nem sikerült megfejtenem,hogy ebben zenében milyen nyelven beszélnek:

  http://www.youtube.com/watch?v=JwuXqS-Jo-s

  kb. 2:35-től hallható a szöveg,az biztos,h. vmilyen latin nyelv (francia ??),viszont olyan szót,hogy "portucais" semmilyen szótárban nem találtam (franciául van Portugais,az portugált jelent)

  VálaszTörlés
 6. Ez egyszerűen portugál és francia halandzsa olaszul, szóval semmilyen létező nyelv. :)

  VálaszTörlés
 7. Honnan rendelhetem meg a könyvet? Z. kérlek segíts!

  Köszi Léna

  VálaszTörlés
 8. Kedves Léna!

  Megrendelheted az Amazonról is (a cikk végén ott vannak a linkek), úgy összesen kb. 23 dollár (15$ a könyv + 4$ a szállítás + 4$ az egységenkénti költség), ami a mostani árfolyamon kb. 5100 Ft-nak felel meg, vagy pedig írj a speedup[kukac]speedup.hu-ra, megadod nekik a szerzőt, címet és ISBN-t (vagy az is elég, ha belinkeled nekik az amazonról), 3-4 hét múlva beszerzik, és így kb. 5600 Ft lenne, de ez csak a helyi átvételnél, nincs benne a vidéki kipostázási költség. Az Amazon kedvezőbbnek tűnik, viszont ott kártyával kell online fizetni. Szóval ezek alapján próbálj saját belátásod szerint dönteni. Bármelyiket is választod, előtte mindenképp járj utána alaposan, hogy mennyi az annyi, a Speeduptól is érdemes árajánlatot kérni, ha azt választod, mert amikor én kérdeztem, az már több mint egy hónapja volt; az Amazonon még nem rendeltem, szóval ott sem tudom, nincs-e egyéb költség vagy valamilyen "apróbetűs" szabály, mert megmondom őszintén, túl olcsónak tűnik nekem. Ezeknek nézz utána mindenképp.

  VálaszTörlés
 9. Amúgy eredeti ára 22,95 dollár. 5283 Ft október 31-ei árfolyamon. Ha még nem lenne meg,én is a Speeduptól rendelném.

  VálaszTörlés
 10. Sajnos az online vásárlásnál az amerikaiaknál (gondolom az Amazonon is) az a nagy átverés, ill. nem megfelelő tájékoztatás, hogy sehol nincsenek feltüntetve a járulékos költségek. Ott van pl., hogy akció, meg csak 15$, hú, de jó, aztán amikor rákattintasz, hogy "megveszem", kiadja, hogy 25$, mert még 10$ az ÁFA, ami sehol nincs leírva...

  VálaszTörlés
 11. Szia!

  Tudnál nekem segíteni, hogy valahonnan meglehetne még vásárolni Thalia könyveit?
  Köszi: Zsuzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsuzsi!

   Úgy látom, az Amazonon lehet kapni. Sajnos azt nem tudom, hogy Magyarországról lehet-e még náluk rendelni, mert pl. digitális zenét már nem lehet. Ha nem lehet, akkor én a Speedup.hu-t ajánlanám, ők külön kérésre bármilyen könyvet beszereznek bárhonnan és eléggé rugalmasak is, csak a szerzőt, címet és ISBN-számot kell nekik megírni e-mailben, és tesznek rá árajánlatot. Sok szerencsét!

   Törlés

A hozzászóláshoz regisztráció nem szükséges. Ez esetben kérjük, hogy a névtelenség helyett használj valamilyen becenevet a Név/URL-cím profil kiválasztásával. Tájékoztatunk, hogy a 30 napnál régebbi cikkekhez írt megjegyzések – a spamek kiszűrése érdekében – előzetes jóváhagyás után válnak láthatóvá.